Dagens PS

FSG går in med 16 miljoner i medtechbolaget Arisonett

”Vi ser att Airsonett och TLA är i ett spännande skede”, säger Christer Fåhraeus, partner på Fåhraeus Startup & Growth Fund som går in med 16 miljoner kronor i Arisonett.
”Vi ser att Airsonett och TLA är i ett spännande skede”, säger Christer Fåhraeus, partner på Fåhraeus Startup & Growth Fund, som går in med 16 miljoner kronor i Arisonett. Foto: Arisonett)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 11 aug. 2022Publicerad: 11 aug. 2022

Fåhraeus Startup & Growth Fund går in med flera miljoner kronor i det skånska medicinteknikbolaget Airsonett, som är redo för expansion.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Airsonett, som utvecklar en icke invasiv behandling av allergiska sjukdomar som astma och atopiskt eksem, meddelar att Fåhraeus Startup & Growth Fund går in med 16 miljoner kronor och blir en av bolagets huvudägare.

Fåhraeus Startup & Growth ser stor potential för Airsonett, som står inför en internationell expansion, och Christer Fåhraeus, en av fondens grundare, tar i samband med investeringen på 16 miljoner kronor plats i Arisonetts styrelse.

”Vi är glada över att få in en ny stark ägare med bred erfarenhet av internationell expansion av medtech-bolag. Airsonett är i en spännande expansionsfas, både vad gäller geografisk närvaro, kliniska data och produktutveckling. Att Fåhraeus Startup & Growth väljer att investera i bolaget är ett starkt kvitto på att vi är på rätt väg”, säger Airsonetts vd Anders Due-Boje i ett pressmeddelande.

Patenterad behandling utan biverkningar

Arisonetts patenerade behandlingsmetod, TLA, med ren luft, är biverkningsfri och kostnadseffektiv för sjukvården. Behandling med TLA, som står för temperaturkontrollerat laminärt luftflöde, ges i hemmet och tekniken skapar en zon med 99,5 procent ren luft.

Behandlingen har en kliniskt bevisad effekt och förskrivs i dag i Sverige till cirka 800 patienter med svåra allergiska sjukdomar. Bolaget är nu redo för lansering på nya marknader.

”Vi ser att Airsonett och TLA är i ett spännande skede. Vi ser också stor potential i nästa generation av produkten, som tack vare digitalisering möjliggör bättre kontroll av behandlingen, där både patienter och vårdgivare kan komma åt värdefull information”, säger Christer Fåhraeus, partner på Fåhraeus Startup & Growth Fund, i pressmeddelandet.

Fåhraeus Startup & Growth Fund blir i och med sin investering en av Arisonetts huvudägare tillsammans med Industrifonden, SEB Venture och Magnus Lundberg. I samband med investeringen kommer också en företrädesemission, om maximalt fyra miljoner kronor, erbjudas till befintliga aktieägare.

ANNONS

Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Kontaktlinser mot allergi godkända i USA

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS