Astra Zeneca meddelar att bolagets cancerläkemedel Imfinzi tillsammans med cellgifter och strålning, inte nådde effektmålet i behandling av livmoderhalscancer.

ANNONS

Målet i fas 2-studien Calla var att Imfinzi, tillsammans med cellgifter och strålning, skulle förbättra överlevnaden hos patienter med lokalt avancerad livmoderhalscancer utan att sjukdomen förvärras, men på torsdagen meddelande Astra Zeneca att läkemedlet inte nådde det målet, det rapporterar Reuters.

I studien jämfördes behandling med Imfinzi tillsammans med cellgifter och strålning, även kallat kemoradioterapi, med behandling med enbart kemoradioterapi. Resultatet ses som ett bakslag.

En immunterapi

Imfinzi är en immunterapi som ökar kroppens eget immunförsvar så att det kan bekämpa cancern genom att använda antikroppar som binder till, eller blockerar, främmande ämnen i kroppen. Läkemedlet är främst en lungcancerbehandling och genererade 2021 en försäljning på 2,41 miljarder dollar, motsvarande 22,74 miljarder kronor.

”Calla testade en ny immunterapimetod vid lokalt avancerad livmoderhalscancer, en förödande och komplex sjukdom där många patienter försämras efter tillgängliga behandlingar. Även om resultaten inte var vad vi hoppades på, kommer insikter från studien att främja vår förståelse och tillämpning av immunterapi i vårt breda kliniska utvecklingsprogram, och utforska fördelarna med Imfinzi i många tumörtyper”, säger Susan Galbraith, Executive Vice President, Oncology R&D, AstraZeneca, i ett pressmeddelande.

I studien observerades inga nya fynd gällande säkerheten och toleransen för läkemedlet.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Astra Zenecas Imfinzi i kombination visar positiva resultat [Dagens PS]