Dagens PS

Amazon satsar på sjukvård men avslutar sin egen vårdtjänst

Amazons vd, Andy Jassy, har förbundit sig att ta bolaget in i hälso- och sjukvårdsbranschen, men nu stänger Amazon ned sin egen sjukvårdstjänst.
Amazons vd, Andy Jassy, har förbundit sig att ta bolaget in i hälso- och sjukvårdsbranschen, men nu stänger Amazon ned sin egen sjukvårdstjänst. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 25 aug. 2022Publicerad: 25 aug. 2022

Sista december stänger Amazon ned sin digitala hälso- och sjukvårdstjänst Amazon Care, då tjänsten inte anses vara den rätta lösningen för bolagets företagskunder.

ANNONS
ANNONS

Amazon Care lanserades 2019 som ett pilotprogram för anställda i Seattle, USA. I tjänsten ingår akuta, virtuella, vårdbesök och kostnadsfria hälsokonsultationer via telefon samt avgiftsbelagda hembesök av sjuksköterskor för vaccinationer och provtagning, det skriver CNBC.

I februari lanserades Amazon Cares virtuella tjänster i hela USA och till andra företag, något som signalerade att Amazon hade stora ambitioner med tjänsten. Hur många kunder Amazon Care har lockat är oklart, men i juni förra året sade Babak Parviz, vice president på Amazon, att flera företag var intresserade av att använda tjänsten.

Ska ta Amazon in i hälso- och sjukvårdsbranschen

Trots att Amazons vd, Andy Jassy, har förbundit sig att ta bolaget in i hälso- och sjukvårdsbranschen, stänger Amazon nu ned sin egen hälso- och sjukvårdstjänst.

I juli förvärvade Amazon vårdbolaget One Medical för 3,9 miljarder dollar, motsvarande 41,64 miljarder kronor. Amazon har även försökt utveckla tester för medicinsk diagnostik i hemmet.

Tidigare i veckan rapporterade dessutom Wall Street Journal att Amazon lägger bud på Signify Health, en leverantör av sjukvårdstjänster i hemmet.

Nedstängningen meddelades via internt mejl

Amazon kommer stänga ned Amazon Care den 31 december, det meddelade chefen för Amazon Health Services, Neil Lindsay, i ett internt mejl på onsdagen.

ANNONS

“Vår vision är att göra det lättare för människor att få tillgång till de hälsovårdsprodukter och tjänster de behöver för att få och hålla sig friska”, skrev han i mejlet enligt CNBC.

Tjänsten stängs ned sista december

Han skrev vidare att ett av sätten de har arbetat mot denna vision har varit med Amazon Care som erbjuder akuta och primära vårdtjänster, samt att bolaget har samlat in omfattande feedback från företagskunder och deras anställda, och utvecklat tjänsten för att förbättra upplevelsen för kunderna.

“Men trots dessa ansträngningar har vi bestämt att Amazon Care inte är den rätta långsiktiga lösningen för våra företagskunder, och vi har beslutat att vi inte längre kommer att erbjuda Amazon Care efter den 31 december 2022”, skrev Neil Lindsay i sitt mejl, enligt CNBC.

Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Amazon utmanas på hemmaplan av Kina-jätte

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS