Easypark lanserar nu ett helt nytt samarbete med Vattenfall, som innebär att bilförare kan betala för elbilsladdning direkt i Easypark-appen. 

Från och med nu kan bilförare betala för laddning av sina elbilar på Vattenfalls laddstationer inom InCharges nätverk, direkt i Easyparks app. Den nya lösningen kommer att underlätta för hundratals elbilförare.

Ska rullas ut gradvis

Möjligheten att betala för elbilsladdningen via Easyparks app ska gradvis lanseras över hela Sverige, det skriver Easypark i ett pressmeddelande. På vissa platser har det varit möjligt att betala med Easyparks app redan sedan slutet av april.

Branschorganisationen Bil Sweden visar i sin statistik att antalet elbilar i Sverige fortsätter öka. I mars i år var 37 procent av alla nyregistrerade bilar antingen helelektriska eller hybrider, att jämföra med 28 procent förra året.

Allt fler väljer elbil

”Vi vill förstås sänka trösklarna till att köpa och köra elbil, eftersom vi ser dem som en naturlig del av resan mot en fossilfri framtid. Att kombinera vår laddinfrastruktur med Easyparks app som så många har på sina telefoner, gör just det, säger Björn Öster, ansvarig för Vattenfalls publika laddnätverk, i pressmeddelandet.

Samtidigt som fler väljer elbil kan det dock upplevas krångligt att betala för laddning, myndigheter samt el- och bilbranschen diskuterar behovet av olika lösningar för den ökande efterfrågan.

ANNONS
ANNONS

”Att hitta en lösning på ett problem som många elbilsförare upplever, och att dessutom göra det tillsammans med Vattenfall och InCharge som har ett brett laddnät på plats i Sverige är förstås väldigt roligt. Vi är glada att tillsammans med dem kunna underlätta vardagen för alla som kör eldrivet, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark i pressmeddelandet.

Läs mer: En av fem överger elbilen