Finansmannen Erik Penser, Avanzas förre vd Nicklas Storåkers , medieveteranen Manfred Aronsson och Intrum Justitias grundare Bo Göransson.

Ja, kändisägarna i Oniva Group lär knappast ha jublat högt över nyheten om razzian. En handfull poliser stormade in i Onivas lokaler och beslagtog dokument och en dator tillhörande bolagets finanschef. 

Samtidigt greps direktören på en annan plats, misstänkt för olaga handel i Online Groups aktie. Ekobrottsmyndigheten misstänker insiderbrott. 

”Eftersom han är vår CFO är det givetvis en väldigt allvarlig incident som vi tar extremt allvarligt på”, säger bolagets styrelseordförande Peter Kopelman, som tidigare varit vd för Fujitsu Sweden, Microsoft Sweden och Cisco Systems Sweden, till DI.

ANNONS
ANNONS

Oniva Online är en internationell leverantör av tjänster inom nätmarknadsföring och hosting. Bolagets aktie steg kraftigt på First North ifjol men har under våren 2014 nästan halverats. 

”Vi ser naturligtvis mycket allvarligt på det här. Samtidigt vill jag understryka att ingen ska dömas ohörd och därför välkomnar jag polisens utredning. I övrigt har jag synnerligen begränsad information varför jag inte kan kommentera frågan ytterligare. Bolagets dagliga drift påverkas inte utav detta och vi har en interimslösning på plats för ekonomichefstjänsten”, säger Urban Johansson, vd och koncernchef på Online Group, i en kommentar.

Online Group är moderbolag till Getupdated.