Vd-skiftet i Amazon borde göra techjättens konkurrenter mer oroliga. Den tillträdande vd:n Andy Jassy väntas att skruva upp konkurrensen i ett stort affärssegment.

ANNONS

Dagens PS har tidigare skrivit om att Amazongrundaren Jeff Bezos lämnar vd-rollen i e-handelsjätten i och avgår under årets tredje kvartal för att arbeta som executiv ordförande i bolaget.

Bezos sorti markerar slutet på en era för Amazon.

Men att Andy Jassy, chef för Amazons molntjänster IWS, tar över som vd är inte bra nyheter för konkurrenterna, hävdar experterna. Det rapporterar Bloomberg News.

Molnfokus

Det är Sucharita Kodali, analytiker på analytikerfirman Forrester, som lyfter fram Andy Jassys erfarenheter inom molntjänster som ett tecken på att techjättar som Microsoft, Google och Amazon borde oroa sig över maktskiftet.

”Andy Jassy har under nästan två årtioenden fokuserat på Amazons AWS-segement”, säger hon.

”Vd:ar fokuserar på deras bebisar. Om jag var Google eller Microsoft skulle jag vara nervösare”, fortsätter hon.

Amazonveteran

Andy Jassy har arbetat på Amazon i nästan 25 år. Utöver erfarenheterna inom molntjänster har han även agerat teknisk rådgivare åt Jeff Bezos.

ANNONS
ANNONS

Att det är just molntjänster som Jassy väntas att fortsätta att satsa på förstärks av sättet som tidigare kolleger beskriver honom, enligt Bloomberg.

Den tillträdande vd:n är av samma skrot och korn som Jeff Bezos, heter det – och ska utöver sitt tycke för datadrivna beslut ha en benägenhet att mikrostyra processer och projekt.

Läs mer: Bezos besked: Slutar som Amazon-vd [Dagens PS] >>