FT 1000, Financial Times senaste ranking av Europas snabbast växande företag efter intäktsökning, visar att det brittiska energibolaget Bulb Energy hamnar i topp.

ANNONS

Europas företag står inför ännu ett år med långsammare utveckling på grund av pandemin. Både pandemin och Brexit har komplicerat för företagen.

Hälften av Europas företag har rapporterat minskade intäkter eller vinst under det senaste året och väntar sig inte, enligt konsultfirman Accenture, någon förbättring under det kommande året, skriver Financial Times.

Europas mest lovande tillväxtföretag

Den femte årliga FT 1000 rankingen ger en ögonblicksbild av Europas mest lovande tillväxtföretag veckorna innan coronaviruset slog till och listar de Europeiska företag som nådde högst sammanlagd årlig tillväxt mellan 2016 och 2019.

Den lägsta CAGR (Compound Annual Growth Rate – genomsnittlig årlig tillväxttakt) som kom med på årets lista var 35,5 procent, något lägre än förra årets på 38,4 procent.

Brittiskt elbolag har störst tillväxt

Det brittiska elbolaget Bulb Energy som erbjuder förnybar el, som har en CAGR på 1 159 procent mellan 2016 och 2019, hamnar i topp i årets FT 1000-ranking.

Alla top 10-företag i årets ranking är nya på listan, och årets lista visar åter att techbranschen dominerar bland tillväxtföretagen.

Italien har flest högtillväxtföretag

För första gången är Italien det land som har flest företag med på listan, 269 stycken. Därefter kommer Tyskland, med 204, följt av Frankrike med 162.

London är den europeiska stad som har flest företag med på listan över snabbväxande företag, nämligen 71 stycken, Paris hamnar på andra plats med 45 företag och Milano kommer trea med 36 företag.

ANNONS
ANNONS

Svenska bolag på listan

Det svenska bolaget Polarium Energy Solutions hamnar på plats 7 listan, med en CAGR på 315,1 procent. Nästa svenska företag på listan är Ferroamp Elektronik, som ligger på plats 48 med en CAGR på 172,6 procent.

På plats 65 finns nästa svenska företag, Funnel Holding, med en CAGR på 160,4 procent. Kivra Sverige hamnar på plats 100 på FI 1000-listan, men en CAGR på 141,6 procent.

Läs mer: VD attackerar regeringen: Springnota på 170 miljoner