Apples större trådlösa hörlurar Airpods Max lanserades i tid inför julhandeln. Airpods Max är en kombination av beprövade funktioner och ny design – men med den höga prislappen lyckas Apple inte träffa helt rätt.  

ANNONS

Apples senaste lansering, de nya öronomslutande hörlurarna Airpods Max levererar en stark ljudupplevelse till det höga priset på 6 700 kronor.

Med de nya hörlurarna lyckas Apple med att tillhandahålla en bred ljudbild som innefattar rum för alla instrument att ta plats och lysa igenom.

Dessutom uteblir effekten av sonisk instängdhet som ofta förekommer med hörlurar som omsluter öronen, skriver Techradar.

Samtidigt är Airpods Max ljudisolering något i särklass – och hörlurarna stänger utan problem ut vardagsljud som tvättmaskiner och byggnationer utanför fönstret.

Design i klassisk Apple-anda med en twist

Airpods Max kommer i en uppsjö av färger som rymdgrått, silver, himmelsblått, grönt och rosa.

ANNONS
ANNONS

Huvudbandet är gjort i ett textilnät som Apple själva säger är ”designat för att fördela vikt och minska trycket på huvudet”.

Techradar skriver att hörlurarna är bekväma att ha på sig. Dessvärre utgör textilnätet ett märkligt designinslag som inte lär falla alla i smaken.

Lyckligtvis är tyget inte allt för iögonfallande när hörlurarna faktiskt används.

Kontrollpanelen på de faktiska hörlurarna är minimal och Apple har återanvänt den digitala klockkronan från Apple Watch. Med kronan kan allt styras – ifrån volymkontroll till att svara i telefon och aktivera Siri.

(Foto: Apple)

Bristfälligt fodral

Till skillnad från de mindre varianterna av Airpods kan Airpods Max inte laddas genom att lägga hörlurarna i ett tillhörande fodral.

ANNONS
ANNONS

Istället leder detta enbart till en strömsparningsfunktion för de nya hörlurarna. Dessvärre är fodralet inte användbart för mycket mer än så.

Det mjuka fodralet skyddar nämligen inte från att smuts letar sig in eller att hörlurarna inte tar skada vid en smäll eller stöt.

Läs mer: Apple lanserar helt nya lurar inför julhandeln