Det finns många sätt att bli rik på. Vinna på lotto, investera framgångsrikt och gifta sig rikt är några exempel. Men vill man hamna på listan över de som är rikast är det bara en sak som gäller. Starta ett framgångsrikt företag.

ANNONS

Rikingar är entreprenörer

Slutsatsen blir tydlig när Bloomberg i förra veckan uppdaterade sitt Billionaires Index Bloomberg över de mest förmögna individerna på planeten.

Av de elva högst rankade rikingarna är det 10 som skapat sin förmögenhet som entreprenörer.

Investera i andras idéer

Enda undantaget är Warren Buffett som kommit in på listan via kloka investeringar. Att det sedan har skett via investmentbolaget Berkshire Hathaway är ovidkommande.

Buffett har, till skillnad från de andra på listan, inte utvecklat en ny produkt eller affärsidé. Däremot har han varit mycket skicklig på att investera i andras idéer.

Lönsamt hänga med entreprenörer

I ärlighetens namn ska även Steve Ballmers namn sättas inom parentes. Ballmer tillhörde inte grundarteamet på mjukvarujätten Microsoft.

Men att vara kompis med en av grundarna och tidigt anställd kan också göra att man hamnar på listan över de som är rikast.

Källa: Bloomberg

Pengarna räcker i 5 000 år

Efter att Tesla tappat drygt 60 procent i börsvärde i år tronar numera fransmannen Bernard Arnault högst upp på listan över de som är rikast..

Han är huvudägare i lyxkonglomeratet LVMH som bland annat äger varumärkena Louise Vuitton, Christian Dior och Givenchy.

För att få lite perspektiv på hans gigantiska förmögenhet så räcker pengarna till att varje sekund betala en dollar i mer än 5 000 år.

ANNONS
ANNONS

Inga kineser och ryssar

Arnault är dock udda i sammanställningen. Förutom två indier är det bara amerikanare på listan.

Tidigare fanns även kineser och ryssar på listan men de platsar inte längre.

Relaterade artiklar:

Otippat – här är starkaste valutan 2022. Dagens PS