Dagens PS

Hans ultrarika barn tävlar om att ta över lyximperiet

LVHM:s vd Bernard Arnault kan vara världens rikaste man. Möt hans fem barn som tävlar om att ta över imperiet
LVHM:s vd Bernard Arnault kan vara världens rikaste man. Möt hans fem barn som tävlar om att ta över imperiet. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 08 dec. 2022Publicerad: 08 dec. 2022

Bernard Arnaults fem ultrarika barn tävlar nu om att ta över hans imperium i något som liknar en verklig komplott ur HBO-serien Succession.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

LVHM:s vd Bernard Arnault kan nu, enligt Forbes, vara världens rikaste man. Det sägs att han ska bestämma vilket av hans fem barn som ska få ta över hans imperium.

Holdingbolag med lyxprodukter

Hans nettoförmögenhet uppskattas till 184,7 miljarder dollar, vilket motsvarar nästan 1 897 miljarder kronor.

Det franska holdingbolaget Moët Hennessy Louis Vuitton SE, ofta förkortat till LVMH, är ett av världens största bolag inom lyxproduktsbranschen.

Inom koncernen finns ett 60-tal dotterbolag med kända varumärken som inkluderar varumärkena Louis Vuitton och Christian Dior, champagneproducenten Moët & Chandon och klockföretaget TAG Heuer.

ANNONS

Senaste nytt

Tävlar om makten över imperiet

Bernard Arnault har drivit LVHM i decennier och nyligen vidtog bolaget åtgärder för att höja åldersgränsen för sin vd så att han kan sitta kvar.

I mars, strax efter Bernard Arnaults 73-årsdag, rapporterade Fortune om att han skulle kunna använda tiden till att fundera på vilket av hans barn som ska ta över.

ANNONS

I stället tävlar han och hans barn om makten i något som påminner om maktkampen i HBO-serien Succession.

Bernard Arnaults fem barn

Delphine Arnault, 47-årig framgångsrik fransk affärskvinna och vicepresident för Louis Vuitton. Hon gick på EDHEC Business School i Lille och London School of Economics.

Hon sitter också i styrelser som Château Cheval Blanc, The Saint-Emilion Premier Grand Cru, Les Echos, Loewe, Pucci’s, Celine, Christian Dior, 21st Century Fox och Repossi.

Antoine Arnault, 45, är chef för kommunikation och bild på LVMH samt ordförande för Loro Piana och vd för Berluti. Han har förvandlat det lyxiga skomärket till ett märke för herrkläder.

Han sitter i LVMH:s styrelse tillsammans med sin syster Delphine och sin pappa Bernard.

Alexandre Arnault, en 30-åring som är vice vd för produkt och kommunikation på Tiffany & Co och talar flytande franska, engelska och tyska.

Han har en examen vid Telecom ParisTech och en magisterexamen i innovation vid École Polytechnique och har hjälpt modekonglomeratet att lansera sin e-handelsplattform 24 Sevres.

ANNONS

Frédéric Arnault, 27, är vd för lyxklockmärket TAG Heuer. Han studerade vid École Polytechnique och drev en startup för mobilbetalningar med en vän, som de senare sålde till BNP.

Han spelar piano och tennis samt talar flytande engelska, italienska och tyska.

Jean Arnault, 24, är chef för marknadsföring och utveckling för Louis Vuitton-klockor. Han har en magisterexamen i maskinteknik vid Imperial College London och finansiell matematik vid MIT.

Han har precis börjat i affärsvärlden men hans framtid ser ljus ut. För Financial Times har han berättat att han ser en enorm potential i mekaniska klockor och att ju mer hans generation förbinder sina liv med digitala enheter, desto mer önskar de sig något strikt mekaniskt.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: USA-börsen stabil på onsdagen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS