Dagens PS

Cicero och statistik spår fortsatt björnmarknad

Vad har Cicero att göra med dagens börs? Absolut ingenting förutom att hans visdomsord fortfarande kan guida våra beslut när Sverige och västvärlden kommer går igenom den kommande lågkonjunkturen. Alla kurvor pekar i den riktningen och då är det för tidigt att blåsa faran över på börsen. (Foto: Pixabay)
Investerardygnet
Investerardygnet
Uppdaterad: 27 nov. 2022Publicerad: 27 nov. 2022

Den romerske författaren och politikern Cicero (född år 106 före kristus) ansåg att historien var livets läromästare. Om det synsättet ska appliceras på nutidens björnmarknad finns det anledning att vara försiktig.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Börsen har aldrig tidigare vänt upp före recession

Välrenommerade analysfirman Ned Davis Research About Us | NDR | Investment Research har i tabellen nedan ställt samman björnmarknader och recessioner – sammanlagt 12 stycken – som ägt rum i USA under efterkrigstiden.

Det visar sig att börsen aldrig tidigare har vänt upp innan recessionen har inletts. I snitt har börsen vänt upp 3,5 månader innan recessionen har slutat.

Källa: Ned Davis Research

Diskonterat i väl god tid

ANNONS

Möjligen kan man luta sig mot att börsnedgången började ovanligt tidigt denna gång. USA, som ligger först i cykeln, beräknas inte hamna i recession förrän nästa år.

I snitt har varje björnmarknad inträffat 5,5 månader före recessionen.

Cicero och statistik spår fortsatt björnmarknad

Men att Sverige och västvärlden kommer att ramla in i lågkonjunktur är det få som tvivlar på. Alla kurvor pekar i den riktningen.

Och i så fall är det för tidigt att blåsa faran över på börsen. Åtminstone om man skall lyssna på Cicero och statistik.

Relaterade artiklar:

Kryptovärlden – tummelplats för bedrägerier Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS