Välkomnar Sveriges och EU:s förbud mot mentolcigaretter som trätt i kraft i dag, den 20 maj.

Anette Rosengren, vd för Philip Morris Norden, konstaterar att förbudet mot försäljning av mentolcigaretter i hela EU är ett steg i rätt riktning för att få rökare att fimpa för gott.

Hon uppmanar myndigheter att vara pådrivande för att mentolförbudet ska bli så verkningsfullt som möjligt. Budskapet är att myndigheterna nu tar tillfället i akt att förmedla att Philip Morris erbjuder alternativa och mindre skadliga produkter än tobaksrökning. Anette Rosengren nämner snus, e-cigaretter och heat-not-burn-produkter.

Enligt tobaksbjässens Norden-vd finns det bara i Sverige nästan en halv miljon dagliga rökare bland män och kvinnor. Lika många röker emellanåt, konstaterar hon och påpekar att Philip Morris dessvärre är bakbundet att informera om mindre skadliga produkter i sortimentet.

ANNONS
ANNONS

”Tar vår del av ansvaret”

Däremot försöker man, hävdar hon, på andra sätt sätta stopp för rökningen.

”Som tobaksbolag tar vi vår del av ansvaret för att få fler att fimpa”, framhåller Anette Rosengren och berättar att Philip Morris bland annat monterat ned över 1 000 reklamskyltar för bolagets cigaretter.

Där utöver finns information om rökfria alternativ på cigarettpaketen, samt att Philip Morris öppnat tobaksbutiker som inte säljer cigaretter utan heat-not-burn-produkter, förklarar Anette Rosengren.

Tillsammans med EU-förbudet mot mentolcigaretter hoppas Philip Morris Nordenchef att detta skyndar på utvecklingen för ett rökfritt Sverige.