Sommar-OS i Tokyo kantas av motgångar, först flyttades spelen ett år på grund av pandemin. Nu vill fler än 80 procent av japanerna att spelen ställs in helt eller skjuts upp igen.

ANNONS

Japan går mot en fjärde våg i pandemin. En massiv majoritet av invånarna i Japan vill att sommar-OS i Tokyo ska ställas in. Med endast tio veckor till OS i Japan anser över 80 procent av japanerna att landet inte ska stå värd för de olympiska sommarspelen 2020. Spelen sköts upp ett år på grund av den pågående pandemin. I fredags gick Japan upp i akutläge. Landet krigar nu mot ytterligare en våg, där fler och fler söker sjukvård. Pressen på sjukvården är extrem just nu.

Ställa in eller skjuta upp

43 procent av japanerna vill att vill att OS ställs in helt och 40 procent kan se att spelen skjuts upp ytterligare. Det är en kraftig uppgång sedan den senaste mätningen för en månad sedan då 35 procent ville se att de olympiska spelen ställs in och 34 av 100 tillfrågade ville skjuta på framtiden. Endast 14 procent av de tillfrågade, av tidningen Asahi Shimbun daily, vill att spelen ska hållas som planerat. För en månad sedan var den siffran dubbelt så stor, 28 procent.

Utan publik

I samma undersökning där drygt 4 700 personer ingick vill sex av tio att spelen hålls utan publik, om de nu ska gå av stapeln. Drygt tre av tio kan tänka sig att arenorna tar tre procent av den normala kapaciteten.

Sommar-OS i Tokyo planerades att pågå mellan 24 juli och 9 augusti 2020, på grund av pandemin flyttades spelen. Nu är planen att spelen ska hålla på mellan 23 juli och 8 augusti 2021.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler artiklar om Tokyo på [Dagens PS]