För att fortsätta expandera till nya marknader så tar Voi in ytterligare en miljard kronor. Medlen ska användas för att fortsätta växa mot företagets stora mål – 2030 ska deras lösning ersätta en miljard bilresor i Europa.

ANNONS

Voi är Europas ledande aktör inom mikromobilitet och idag annonserade man att man tar in cirka en miljard kronor för att fortsätta finansiera företagets expansion. Både befintliga och nya investerare deltog i investeringsrundan som avrundar det bästa året hittills för Voi där man både presterat bättre än sina konkurrenter och har sett en stark efterfrågan.

“Det råder ingen tvivel om att mikromobiliteten är här för att stanna och Voi avser att vara förstahandsvalet i Europeiska städer som vill ge sina innevånare ett integrerat och smart sätt att resa på. Genom att jobba nära städerna ser vi hur en ny vision för resor i stadsmiljö tar form”, säger företagets grundare och vd Fredrik Hjelm i bolagets pressmeddelande.

Under året har man en ökning av intäkterna på 140 procent och man nådde över 90 miljoner åkturer med företagets fordon sen starten. Man vann även fler upphandlingar med städer än någon konkurrent och cementerar därmed sin position som europaledare. Under sommaren 2020 nådde man även lönsamhet i verksamheten före någon av konkurrenterna och man har fortsatt förbättra marginalen och antalet åk per fordon för ökad lönsamhet.

Växande efterfrågan på mikromobilitet

Framgångarna under året har skett mot en bakgrund av växande efterfrågan. Städerna är under ständig förändring och smidig transporter behövs för att minska beroende av kollektiva färdmedel och bilar med deras utsläpp. Elsparkcyklarna är ett utmärkt alternativ i städer där man vill erbjuda fler möjligheter som båda är miljövänliga, billiga och flexibla.

Genom deras nya insamlade medel vill man ta vara på den höga efterfrågan genom att expandera till fler städer i Europa. Målet är att växa så snabbt att man reducerar mängden bilresor i Europa 2030 med en hel miljard och för att nå dit måste man nå nya marknader och fler lösningar. Därför lanserar man sin säkraste modell hittills, Voiager 5, som en del i sin plan med att nå noll olyckor relaterade till företagets produkter.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Företagets pressmeddelande [Voi]

Läs även: Listade fantasma games storsatsar med kasinojätte [Dagens PS]