Lyxbostäder i Orange County drabbas av en skogbrand som har spridit sig och rasat i Kalifornien under natten. Delstaten är sedan lång tid tillbaka drabbad av torka.

ANNONS

Laguna Beach heter platsen där lågorna nu härjar efter att starka vindar spridit en mindre skogsbrand över hela kuststräckan.

Redan nu kallas branden för ”kustbranden” – det hör inte till vanligheterna att strandnära fastigheter drabbas.

Hundratals människor tvingades evakuera från sina bostäder i flera av de omgivande områdena.

Fred Minegar, samhällets borgmästare, engagerade sig genom att köra upp och ned för gatan och försöka väcka invånarna genom att tuta, enligt Daily Mail.

Även myndighetsbyggnader och skolor har drabbats och fått evakuera. Området ligger i anslutning till hela den urbaniserade ytan kring Los Angeles.

Lyxbostäder vid kusten sällan drabbade

Britain Fennessy är chef för brandkåren i Orange County och säger till Daily Mail att det är klimatförändringarna som är den bakomliggande orsakerna till att branden kunde slå på det sättet som den gjort.

Markerna är uttorkade och den starka vinden gjorde att skogsbranden snabbt fick fäste i buskar och palmer längs sluttningar som inte har brunnit på flera decennier.

Fennessy säger också att dessa förhållanden utgör en stor fara för tillgångar och mänskligt liv i hela västra USA.

Branden startade i dalgången Aliso Woods Canyon. Exakt vad som utlöste den är ännu oklart. Längs strandsträckan ligger mycket exklusiva och dyra bostäder som i flera av fallen har gått upp rök.

ANNONS
ANNONS

Genom åren har Laguna Beach varit ett ställe där många kändisar har slagit sig ner. Diane Keaton, Bette Midler och Bette Davis är några av dem som genom åren har bott där.

I trakten har temperaturen varit mycket högre än vanligt. I mars var den 3 grader högre än vanligt och det regnvatten man brukar kunna förlita sig på kom inte i samma utsträckning som tidigare. Hela området är mycket beroende av konstbevattning.

Läs också:

Megatorka i sydvästra USA – värsta på 1 200 år [Dagens PS]