Forskare vid universitetet i Göttingen, Tyskland, experimenterar just nu med ett nytt potentiellt byggmaterial – nämligen popcorn. 

ANNONS

Sajten Positive news rapporterar om att skivor av popcorn kan bli framtidens säkra och miljövänliga isoleringsmaterial.

Nyheten som också uppmärksammats av svenska Warp news, låter lite som ett skämt men tekniken är så lovande att forskarteamet redan tecknat avtal med byggmaterialföretaget Bachl Group.

”Den stora fördelen med detta granulerade material är att det är ett växtbaserat, miljövänligt och.hållbart alternativ till de produkter som härrör från petroleum, vilket för närvarande används i industrin”, säger teamet bakom uppfinningen till Positive news.

Byggnader står för 40 procent av de globala utsläppen, och att använda ,er växtbaserade material.i byggprocesserna skulle kunna sänka utsläppen kraftigt.

”Denna nya process, som är baserad på plastindustrin, möjliggör en kostnadseffektiv produktion av isoleringsskivor i industriell skala. Speciellt inom området för isolering i byggnationer så säkerställer detta att naturliga isoleringsmaterial inte längre bara är nischprodukter”, säger professor Alireza Kharazipour.

Innan popcorn-produkten kan börja användas ska forskarteamet göra fler tester, bland annat för att se hur länge materialet håller och huruvida det drar till sig vilda djur, skriver Positive news.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Ny teknik tar bort behovet av cement i betong [Dagens PS]

Läs även: Försäljningen av byggmaterial fortsätter öka [Dagens PS]