Skogsindustribolaget Billerud Korsnäs har utsett Christoph Michalski till ny vd och koncernchef. Michalski kommer senast från rollen som vd för asiatiska toalettpapper- och hygienbolaget Vinda International Holding. Han ersätter nuvarande vd Lennart Holm 1 november. 

Christoph Michalski är sedan 2015 vd för Vinda International Holding, en ledande asiatisk producent av mjukpappers- och hygienprodukter som är noterad på Hongkongbörsen. Han har tidigare haft ett antal ledande befattningar inom SCA-koncernen och har även erfarenhet från snabbrörliga konsumentvaror i bolag som Unilever och Fonterra.

Christoph Michalski är född i Tyskland och har en Master i ekonomi från Christian Albrechts University of Kiel.

Ska möta digitala omställningen

”Jag är mycket glad över möjligheten att få leda Billerud Korsnäs. Jag ser en stor potential i bolaget”, säger Christoph Michalski.

ANNONS
ANNONS

”Vi ser ett skifte i omvärlden mot ökad e-handel och högre krav på hållbara förpackningslösningar. Billerud Korsnäs har helt rätt förutsättningar för att fånga värden i det skiftet. Jag ser fram emot att anta utmaningen att utveckla Billerud Korsnäs till sin fulla potential”, fortsätter han.

Tillförordnad vd och koncernchef Lennart Holm lämnar sin position i samband med att Christoph Michalski tillträder sin nya position, men kommer vara kvar i bolaget som rådgivare fram till slutet av 2020.