Mer friluftsliv och färre affärsresor. VD:n på klädgrossisten New Wave ser positivt på 2021 och säger att vi kommer leva på ett annorlunda sätt framöver.

Enligt Torsten Jansson, vd för den börs­noterade klädgrossisten New Wave, så kommer företagandet få en ny skepnad under 2021. Digitala möten, är enligt honom, den nya normen framöver, samtidigt som han säger att affärsresandet fortsatt kommer att minska, och det vanliga resandet att öka.

”Jag tror att turismen och privatresandet kommer att öka. Bara för att affärsresandet minskar försvinner ju inte behovet av att resa. Det kommer att ersättas av ökat privatresande och framför allt sådant som har med upplevelser att göra.”

Starkt år

Han säger vidare att efter vaccineringarna tagit fart, så kommer 2021 – efter andra halvan, att bli ett starkt år. Till sommaren kommer vi vilja vara ute i naturen, och aktiviteter som till exempel mountainbike, vandring och löpning, kommer då att öka kraftigt.

Samtidigt tittar Torsten Jansson på nya företagsförvärv. Nu är rätt tillfälle att slå till, menar han.

”Jag är jätteintresserad av företagsförvärv inom framför allt outdoorsegmentet. Jag har de senaste tre åren tittat på minst 100 bolag, men det har inte blivit något.”

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Ny undersökning: Hemarbetet här för att stanna