Möbeljätten Ikea öppnar nya småbutiker i ett tiotal städer i Sverige i år. Här är öppnar den första specialbutiken.

Ikea vill enligt ett pressmeddelande via TT komma närmare sina kunder och bidra till hjälp att planera, inreda och beställa produkter ur möbelgigantens sortiment.

Med start i höst öppnar därför Ikea småbutiker i ett tiotal städer i Sverige och Norrköping är först ut i raden i satsningen som genomförs under 2021.

Med de mindre butiksformaten är Ikeas ambition att bli mer tillgängliga i städer där varuhus saknas i dag. Småbutikerna ska utgöra ett komplement till de redan etablerade varuhuset och digitala lösningar, heter det.

Ska öka kundens valmöjligheter

”Människor besöker idag Ikea av flera olika anledningar. Därför vill vi ge våra kunder fler alternativ att besöka oss beroende på vad de behöver. I våra stora varuhus har vi samlat allt Ikea har att erbjuda, men när kunder vill ha hjälp med att planera ett kök eller beställa en smart garderobslösning ger de nya butikerna oss möjlighet komma närmare människor i deras vardag där de lever, arbetar och rör sig”, säger Reza Shomali, utvecklingschef på Ikea Sverige.

De kommande småbutikerna hamnar i populära köpcentrum och shoppingvarter.

Det mindre butiksformatet uppges just nu vara under utveckling och ska testköras bland kunderna innan Ikea beslutar om en långsiktig etablering.

ANNONS
ANNONS

I Norrköping som alltså är först ut öppnar Ikea en småbutik i Ingelsta Shoppinggalleria. Det blir i september.

Läs även: Ikea kan tvingas betala för stoppet i Suezkanalen [DagensPS.se] »