Det schweiziska bolaget Mycamper slår ihop sig med konkurrenten Housecar. Plattformen beskriver sig som en sorts ”Airbnb för husbilar och husvagnar” och ska nu bli den största delningstjänsten för fritidsfordon i Norden.

annons
annons

Mycamper lanserade tjänsten i Sverige i fjol och ser att det genom svemester finns en stor marknad att växa sig större på.

Därför investerar bolaget nu runt 5 miljoner kronor i svenska branschkollegan Housecar.

”Vi är imponerade över deras snabba tillväxt. Strategiskt är det en stor fördel för oss att investera i ett grundarteam som kan den nordiska marknaden”, säger Michele Matt vd för Mycamper, i en kommentar, skriver Di Digital.

Ska bli störst

Housecars varumärke kommer användas till att tillsammans bygga den största delningstjänsten för fritidsfordon på den nordiska marknaden.

Sverige är redan en stark marknad, där vi är det europeiska landet med flest campingfordon per capita. Det finns i dag 100 000 husbilar och 290 000 husvagnar i Sverige.

Rullande Airbnb

Tjänsten går ut på att privatpersoner kan hyra ut campingfordon till varandra, där bolagen tar runt 20 procent av uthyrningskostnaden i avgift.

Och som det ser ut nu så är svemester-trenden här för att stanna.

ANNONS
ANNONS

”2021 har börjat fantastiskt. Vi är nära att nå förra årets bokningar redan nu”, säger Rickard Magnusson, vd och medgrundare på Housecar.

Läs mer: Enormt campingintresse bland svenskar i år