Bara ett par dagar kvar tills vi vet om det blir Trump eller Biden vid rodret. Från ett ekonomiskt perspektiv så vill Wall Street ha fyra år till med Donald Trump.

ANNONS

”Jag tror överlag inte att Joe Biden har samma förståelse för näringslivet som Donald Trump har.”

Så säger John Rodriguez, som jobbar som säkerhetschef på ett finansbolag på Wall Street, till Di. 

Han sammanfattar läget i New York: ”Marknaden och ekonomin gick fantastiskt innan pandemin, så ja, jag tror att det kommer att bli jubel här i kvarteren på onsdag om han blir återvald”.

Donald Trump var tydlig med att utdela en ekonomisk känga till sin motståndare under den sista debatten.

”Om han blir vald kommer aktiemarknaden att krascha”, sa presidenten om att Joe Biden som president vore dåligt för USA:s ekonomi och aktiemarknad, mot bakgrund av hans förslag om skattehöjningar och ökade regleringar – ett budskap som Donald Trump har gjort sitt bästa att hålla fast vid och förstärka under slutspurten.

Men det är inte bara Wall Street som vill ha kvar Trump vid makten. Den schweiziska storbanken UBS gjorde nyligen en undersökning bland globala investerare och företagare om deras inställning till valet och dess efterspel. När det gäller företagare är 55 procent positiva till Trump som president, medan 45 procent föredrar Joe Biden. När det gäller investerare är det jämnt:  51 procent föredrar Biden medan 49 procent vill se Trump sitta kvar.

Marknaden skakar av sig

Bill Callahan, strateg på investeringsbolaget Schroders tror att marknaden kommer att skaka av sig valresultatet snabbt, oavsett vem som vinner.

ANNONS
ANNONS

”Vi talar alltid om val som ’det viktigaste någonsin’, men faktum är att marknaden och USA:s ekonomi skakar av sig det mesta”, säger han till Di.

”Vår politiska modell är ju uppbyggd för att producera resultat som inte sticker ut åt det ena eller andra hållet.”

Läs mer: Glädje på Wall Street – stödpaket i sikte