Skarpa förhandlingar kan leda till att det omdiskuterade amerikanska stimulanspaketet går igenom. Beskedet fick upp de amerikanska börserna under tisdagen. 

ANNONS

Det har varit stor dramatik kring det amerikanska stimulanspaketet de senaste dagarna, och mycket tydde på att det inte skulle gå i genom innan valet 3 november. Men nu har en ljusstråle tänts i mörkret.

Representanthusets talman Nancy Pelosi och finansminister Steven Mnuchin har suttit i hårda förhandlingar de senaste dagarna – som nu verkar landa i ett stimulanspaket, skriver Di.

Avtalet hann inte nås under tisdagen men Nancy Pelosi är istället hoppfull att papperna hinner skrivas under till helgen.

”Jag är fortsatt hoppfull om att vi kan nå en överenskommelse innan valet. Stimulanspaketet kommer att bli säkrare, större och bättre, och det kommer att bli retroaktivt”, sa Nancy Pelosi till sina partimedlemmar på tisdagskvällen.

Enligt henne har det redan skrivit ett utkast, men demokraterna kräver fler  detaljer kring hur statliga och lokala myndigheter ska ta del av stödet, och hur hushållstödet ska fördelas.

Under tisdagen fick nyheten de amerikanska börserna att klättra. Det gick bra för både Dow Jones som stängde 0,4 procent upp, och S&P 500 som såg en 0,5 procent höjning, medan Nasdaqs kompositindex klättrade 0,3 procent.

Elbilsmarknaden är fortsatt i hetluften. Nästa i tur att dra nytta av trenden är amerikanska General Motors, som steg nästan sju procent på S&P500. Detta sedan bolaget meddelat en investering på två miljarder dollar i tillverkningsfaciliteter för elbilar.

ANNONS
ANNONS

 Läs mer: Trump vill höja stimulanspaket till över 1 800 miljarder dollar