Nyckeljakt med Fångarna på fortet i Polen – det är nyckeln för Viaplays nya strategi. 

ANNONS

Nordic Entertainment Group (Nent Group) ska lansera sin streamingtjänst Viaplay i Polen i augusti 2021. Den första egenproducerade lokala satsningen blir en klassiker i form av ”Fångarna på fortet”, skriver man i ett pressmeddelande.

Fångarna på fortet har sitt ursprung i Frankrike, där fransmännen för första gången 1990 fick se deltagare tävla om nycklar och guld på Fort Boyard, som ligger utanför den västfranska kusten.

Konceptet kopierades av flera länder, bland annat Sverige där det blev en storsuccé starkt förknippad med skidkungen Gunde Svan och tv-stjärnan Agneta Sjödin.

”Perfekta serien”

Även i Polen var programmet populärt under många år, vilket nu lett Viaplay till att återuppliva Fångarna på fortet i Polen inför sin satsning på den polska marknaden.

”Som en av de viktigaste hörnstenarna i vårt polska Viaplay-erbjudande kommer vi att lansera lokalt producerat innehåll, både dramaserier och serier utan manus. ’Fångarna på fortet’ är den perfekta serien att fånga den lokala publiken med: Det är ett klassiskt format som vi redan har erfarenhet av att framgångsrikt återlansera på andra marknader. Vi är mycket glada över att ge den polska publiken ’Fångarna på fortet’ igen och ser fram emot att kunna berätta om fler lokala format vi kommer att erbjuda”, säger Filippa Wallestam, Nent Group Chief Content Officer i ett pressmeddelande.

Premiär blir under hösten och kommer att ha 48 kända polska personer som deltagare.

Siktar på Europadominans

Nent har en vision att bli ett av Europas ledande streamingbolag.

ANNONS
ANNONS

Strategin bygger på att lansera streamingtjänsten Viaplay i tio internationella marknader innan slutet av 2023.

”Vår nya vision för att bli Europas främsta streamingbolag har mottagits positivt av våra aktieägare och bredare intressenter och vi har sett ett starkt intresse från potentiella nya investerare. Nästa steg är att söka bemyndigande från våra aktieägare för att implementera nyemissionen för att finansiera expansionen” sa Anders Jensen, koncernchef och vd på Nent i december 2020.

Läs mer: Han tar in miljardbelopp – ska bli Europaetta – Dagens PS