Så säger en desperat företagare bland flera som kräver en snabb lösning på energikaoset – oron är stor för konkurser innan en ny regering tagit form.

ANNONS

Dagens Industri speglar den desperation som sprider sig bland företagare över de skenande energipriserna, men några snabba reformer på området är enligt Företagarnas vd Günther Mårder inte att räkna med.

”Eftersom det inte finns någon tydlig majoritet kan vi vänta oss att förslagen tar tid”, säger Mårder till Di.

Cajsa Lundberg, vd och ägare av småländska Lundbergs Pressgjuteri, deklarerar att tidningen att den elintensiva underleverantören inte har ”tid att vänta på nästa regering”.

Hon anser att politikerna har svikit näringslivet genom att inte lösa energikaoset under valrörelsen.

Hon berättar också i artikeln att företaget ”blöder 2 miljoner kronor i månaden” och att elräkningen i augusti blev 1 miljon kronor, vilket motsvarar hela förra årets elutgifter, och att hon befarar att elavgifterna blir dubbelt så höga i september jämfört med augusti.

Hon är bara en av flera företrädare för näringslivet som uttrycker djup oro över det akuta läget och hon efterlyser rättvisa i elpriserna, inte stödåtgärder.

Per Hidesten, vd för Industriarbetsgivarna, kan inte dölja sin besvikelse över att regeringen under den senaste mandatperioden inte lyckats dubblera elproduktionen.

Nu är det mer bråttom än före valet att komma till rätta med elprisinfernot, säger han till Di.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Tidigare M-ministern bakom kritiserade elområden 

Läs mer: Fastighetsmogulen: Fortsatt politisk röra framöver [Dagens PS]

Missa inte: Svensk el – en rejäl kassako för Norge [Dagens PS]