Dagens PS

Vd – kontor ska vara flexibla magneter

Knut Rost
Fastighetsbolaget Diös vd Knut Rost tycker att kontoren måste bli kreativa mötesplatser. (Foto: Diös)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 26 maj 2021Publicerad: 26 maj 2021

Flexibla och kreativa kontor. Så ser fastighets­bolaget Diös vd Knut Rost på kontorlandskapet framöver. ”Kontoren måste vara magneter, dit de anställda vill komma för att mötas”, säger han.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Knut Rost vill sluta prata om distansarbete och istället diskutera hur vi kan bli mer flexibla i vårt arbete. Pendla flera timmar om dagen, eller snittiden 38 arbetsdagar om året som svensken lägger på att pendla, tillhör det förgångna menar han.

Istället handlar det om nya sätt att jobba på med flexibla kontor.

“Det kan betyda att stå i en etta med datorn på strykbrädan och ha teamsmöten vissa dagar, andra dagar jobba på ett kafé eller vara på kontoret”, säger Knut Rost till Di. 

Kreativa mötesplatser

För att vi ska vilja lämna hemkontoret och ta oss till det riktiga kontoret, krävs dock större kreativitet på mötesplatserna, med närhet till bättre gym, restauranger och lägen.

”Kontoren måste vara magneter, dit de anställda vill komma för att mötas. Vi ser i våra tio städer en betydligt starkare efterfrågan av kon­torsutveckling nu än före pandemin”, klargör han.

Nya chefer

Även cheferna måste förändras och bli mer kreativa, menar han. Framöver kommer ledarna på arbetsplatserna “vara betydligt mer uppsökande än tidigare, hålla kontakt med varje medarbe­tare, varje dag, inte minst för att bygga kultur”.

ANNONS

De nya arbetsplasterna kommer även vara mer lönsamma. Många företag har redan skurit ned på utgifterna och blivit mer kostnadseffektiva, och den trenden kommer öka framöver, samtidigt som företagen vill investera och nyanställa.

”Med tiden kommer lön­samheten att vara väldigt bra i många delar av näringslivet. Det kommer nog att överraska många.”

Läs mer: Nej, kontor kommer inte användas som förr

 

 

 

 

 

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS