Vd: Fortfarande ”vita rika män" som håvar in pengar

Uppdaterad: 07 dec. 2022Publicerad: 07 dec. 2022
Hand med beige plåster och Nebe Almayahi
Teints vd Nebe Almayahi tycker att riskkapitalister borde satsa mer på bolag som bygger på mångfald. (Foto: TT/LinkedIn)

Mångfald har varit på agendan i svenska bolagsstyrelser och i marknadsföringen länge. Men när det kommer till ordentliga investeringar från riskkapitalister är det fortfarande ”vita rika män” som håvar in pengarna, menar Teints vd Nebe Almayahi.

ANNONS
ANNONS

Det handlar om något så vardagligt som plåster. Majoriteten av alla människor kan vara både mörkare och blekare än den generiska beiga tonen som finns att köpa.

Men det relativt nybildade bolaget Teint har nu kommit med produkter som matchar många hudtoner, kallat Nude.

Tanken är enkel – att lansera en inkluderande produkt. Grundaren och vd:n Nebe Almayahi är emellertid anställd som projektledare på ett annat bolag och sköter Teint vid sidan av ordinarie jobb, skriver Svenska Dagbladet som har gjort en intervju om Teint.

Riskkapitalister satsar på vita män

Bolaget är finansierat med egna medel och lån. Några riskkapitalister har man ännu inte lockat, trots en produkt som är ny på marknaden och inriktningen på mångfald.

Till viss del spelar det ekonomiska läget sannolikt en roll konstaterar Nebe Almayahi. Men hon vill ändå rikta en uppmaning till riskkapitalister och andra investerare att tänka större.

”Vi trodde ändå inte att det skulle vara en sådan utmaning att ta in externt kapital med tanke på att det finns en medvetenhet kring att riskkapitalpengar går till vita medelålders män. Men det krävs fortfarande en omställning, även bland investerare”, säger Almayahi till Svd.

Läs också:

De fyra största arbetstrenderna nästa år

ANNONS
ANNONS