Viktigare än både lön och trevliga arbetskollegor.

ANNONS

Drygt 11.000 unga i karriären har svarat på frågor om hur de ser på arbetslivet. Bakom den nationella undersökningen, som refereras av Dagens Nyheter, står bemannings- och rekryteringsföretaget Academic Work.

Av resultaten framgår alltså att en kompetent boss är viktigast (62 procent) bland de studerande och nyutexaminerande akademikerna inom it-, ingenjörs- och ekonomibranschen till skillnad från i fjol då ”trevliga arbetskollegor och bra stämning” hamnade i topp.

”Undersökningen visar att dagens unga akademiker inser värdet av hur viktigt det är med en bra chef och gott ledarskap”, säger Svante Randlert, kompetensrådgivare på Academic Work, enligt DN, som uppger att bara 20 procent i undersökningen, YPAI som den heter, svarade att en bra ”arbetsmiljö” är viktigast.

ANNONS
ANNONS

29 procent uppgav att närheten till hemmet väger tyngst. 17 procent deklarerade att lönen har prio ett medan 35 procent förklarade att möjligheten att kunna byta roll eller ansvarsområde inom organisationen är främsta orsaken till att de stannar kvar.