En ny Sifo-undersökning visar en stor åldersdiskriminering av framför allt äldre personer vid jobbsökande.

ANNONS

Det är rekryteringsföretaget Randstad som står bakom Sifo-undersökningen, skriver Chef.

Åldersdiskriminering vid jobbsökande

En av sex svenskar, eller 16 procent, har på något sätt varit med om diskriminering vid rekrytering. Vanligaste sättet att diskrimineras är genom åldern, där är det elva procent av svenskarna som har upplevt ålderism, och bland åldersgruppen 50-56 år ligger siffran istället på 19 procent.

Det går att ta itu med problemet genom ”att avidentifiera ansökningshandlingar så långt in i rekryteringsprocessen som möjligt, vilket inkluderar uppgift om ålder”, uppger Anna Svärdemo Alander, chefsjurist på Randstad, i ett pressmeddelande.

Enligt andra studier tillämpar rekryterare genom pandemin i allt högre grad även så kallad lookism eller beauty bias.

Den som bedöms för att inte ha utseendet för sig riskerar alltså att gå miste om jobbet.

Många blir könsdiskriminerade

I den senaste Sifo-undersökningen står det även klart att många kvinnor, och även män, blir könsdiskriminerade när de söker jobb. Två procent blir även diskriminerade på grund av etnisk tillhörighet eller religion.

ANNONS
ANNONS

”Tyvärr är det inte ovanligt med frågor till kvinnor om exempelvis graviditet och planer på familjebildning under en arbetsintervju”, klargör Anna Svärdemo Alander vidare och tillägger att ”om kandidaten nekas anställning är det upp till arbetsgivaren att visa att svaret inte varit skälet”.

Läs även: Så får du rekryteraren att falla pladask [Dagens PS]