Kända butikskedjan går i konkurs

Uppdaterad: 12 nov. 2021Publicerad: 15 jan. 2020
teknikmagasinet-konkurs
Teknikmagasinet hade 2018 nära 200 miljoner kronor i skulder. Arkivbild. (Foto: TT)

Nu försvinner Teknikmagasinets ikoniska produktkataloger från de svenska hushållen. Företaget går nämligen i konkurs. “Trots utomordentliga insatser från en ny bolagsledning så har det inte varit möjligt att nå lönsamhet”, skriver de i ett uttalande. 

ANNONS
ANNONS

Bolaget har brottats med låg lönsamhet under en längre tid och på onsdagsförmiddagen lämnade bolaget in en konkursansökan till Solna Tingsrätt, skriver Dagens Handel.

Advokaten Kent Hägglund, som tidigare försökt minska skadorna i bilföretaget Saabs konkursförhandlingar har lett senaste tidens konkursförhandlingar. Till Aftonbladet säger han att han gjort det han kunnat, men att han inte har mer att tillägga:

“Det är ägaren som har beslutat om detta. Jag har jobbat för att rekonstruera bolaget så att det kan finnas kvar, men kan inte ha någon synpunkt på ägarens beslut”, säger han.

I ett pressmeddelande skriver företaget:

”Under 2019 har Teknikmagasinet genomfört en nysatsning och på kort tid blivit Nordens största mobilreparatör. Butikshandeln har dock drabbats av en fortsatt sjunkande omsättning och stigande hyror – samtidigt som en försvagad svensk krona har fördyrat varuinköpen från utlandet – så trots utomordentliga insatser från en ny bolagsledning så har det inte varit möjligt att nå lönsamhet.”

Teknikmagasinets ägare uppger att målet är att överlåta verksamheten så att en ny rekonstruktion kan ske, skriver Dagens Handel.

Den kända teknikkedjan startades 1989 och har i dagsläget över 130 butiker i hela Norden.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS