Konkurserna bland svenska företag minskade med 24 procent i juli, enligt nya siffror från Creditsafe. Noteringen är den lägsta sedan 2008. Bland de bolag som har gått i konkurs finns många inom byggnäringen.  

ANNONS

Konkurserna ligger på de lägsta nivåerna på nästan 15 år. I juli månad gick 337 aktiebolag i konkurs, jämfört med 442 samma period förra året. Det är en minskning med 24 procent. Totalt har konkurserna minskat med elva procent i år, skriver Creditsafe i ett pressmeddelande.

I alla tre huvudstadsregionerna minskar antalet konkurser, och så ser det ut i stora delar av landet i övrigt också. Bara i fyra regioner ökar konkurserna i stället för att minska: Norrbotten, Uppsala, Örebro och Östergötland.

Färre i konkurs – men inte i byggbranschen

Majoriteten av månadens konkurser är små och medelstora företagByggbranschen är den bransch som har drabbats hårdast och där konkurserna ökar.

Största konkursen under juli blev Haparandabaserade byggbolaget Göran Simu AB med 128 miljoner i omsättning och 52 anställda enligt senaste bokslutet. De är även största arbetsgivaren denna månad, skriver Creditsafe.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Färre konkurser: Lägsta nivån sedan 2018 [Dagens PS]
SAS-krasch nära? Ansöker om konkursskydd i USA [Dagens PS]