Det svenska molntjänstbolaget Sinch köper upp amerikanska Pathwire för 16,6 miljarder kronor. I samband med affären kommer företaget att göra en nyemission.

ANNONS

Sinch, som arbetar mest med meddelandetjänster, väljer att satsa på Pathwire för att också kunna erbjuda molnbaserad e-post. Några av Pathwires tjänster för e-post är Mailgun, Mailjet och Email on Acid.

Plattformen har byggts för att erbjuda mejltjänster i marknadsföringssyfte, och Pathwire har idag kunder som Lyft, Microsoft, Iterable, DHL and Kajabi, enligt ett pressmeddelande från Sinch.

Till Dagens industri säger Sinchs ekonomichef Roshan Saldanha att förvärvet handlar om att stärka Sinchs portfölj med ytterligare ett kort. E-post passar bra in i en molntjänst som redan erbjuder meddelanddetjänster och en del röst- och videosegment.

”Vi har sett de senaste åren att kunderna vill ha tillgång till en omnikanalsupplevelse och e-post är väldigt mycket här och nu. Det är viktigt att förstå att det är en komplicerad tjänst att tillhandahålla e-post där rätt meddelande ska nå rätt kund vid rätt tid”, säger Roshan Saldanha till Dagens industri.

Ledande produktportfölj

”Tillsammans med Pathwire kommer vi att kunna erbjuda en ledande produktportfölj för meddelanden, röst och e-post, som ger företag och utvecklare möjlighet att skapa en oöverträffad digital kundupplevelse”, säger Oscar Werner, vd på Sinch, i pressmeddelandet.

Genom affären blir Sinch ett av världens största bolag inom CPaaS – “Communication Platform as a Service”.

”Sinch och Pathwire passar väldigt bra ihop. Båda företagen har byggt sin verksamhet kring de bästa produkterna, på att möjliggöra för sina kunder att lyckas, och har ett fokus på tydliga, mätbara resultat.”, säger Pathwires vd Will Conway.

För att finansiera köpet måste Sinch genomföra en nyemission.

ANNONS
ANNONS

Sinch har också genomfört en riktad nyemission om cirka 40 miljoner aktier med priset 164,60 kronor per aktie.

Det handlar om totalt cirka 6,6 miljarder kronor, motsvarande 750 miljoner dollar, skriver Dagens industri.

Läs också:

Sinch tar in tio miljarder – stärker sin ”finansiella flexibilitet”
Kritik mot Sinch – överdriver resultatet