I fjol öppnade Moyagi i Stockholm. Nu pumpas nytt kapital in i vad som ska bli Sveriges nya internationella karaokekedja.

ANNONS

Marcus Schuterman, Alexander Irinarchos och Jonathan Merlo Sjöö hade jobbat med idén i femton månader innan de öppnade Moyagi i maj förra året.

Det blev dock inte som förväntat. Genom pandemin förvärrades läget ju längre trion höll öppet i centrala Stockholm.

”Det blev ett ultimat stresstest, men också en läroperiod där vi kunnat förfina konceptet. Under hela det här året har vi så klart slängts mellan hopp och förtvivlan, men ändå fått vår tes bekräftad om att vi erbjuder något som folk faktiskt vill ha”, säger Jonathan Merlo Sjöö till Di Digital. 

Moyagi består av en restaurangdel samt enskilda karaokerum, med digitala beställningar av dryck och mat.

Tar in kapital

Nu tar Moyagi in ytterligare 13,2 Mkr i riskkapital, med bland annat Paradox grundare Fredrik Wester som ägare.

Enligt Jonathan Merlo Sjöö är det kapital som trion tar in för att kunna expandera – och samtidigt bli en stor ledande kedja inom branschen.

”Vi har haft tur att få med investerare som delar vår vision och tror på oss. Trots coronapandemin har vi kunnat visa siffror som gör oss bekväma med att affärsidén fungerar – och att den kommer gå att skala upp”, säger han.

Vill expandera

Diskussioner förs med fastighetsägare i Stockholm och andra svenska städer om att expandera verksamheten. Men trion är inte nöjd med Sverige, de vill ta konceptet vidare ut i Europa.

ANNONS
ANNONS

Enligt Alexander Irinarchos är karaoke en trend som växer sig stark i Europa.

”Det har tidigare setts som gammalt och halvsunkigt, men nu börjar allt fler inse att det är väldigt roligt. Vi vill förmedla en avslappnad känsla och man ska kunna komma till oss för att sjunga och ha kul närsomhelst, inte bara sent på helger”, säger han.

Läs mer: Froggy boy fixar ljuva toner till eventet