Nästan 9 av 10 svenska affärsresenärer tror på negativa konsekvenser för sitt företag till följd av uteblivna affärsresor och färre fysiska möten på grund av corona.

ANNONS

De flesta (44 procent) oroar sig för att avtal går i stöpet och ett dipp av nya kunder (42 procent) i spåren av pandemin, visar ny rapport av SAP Concur.

Även sämre representation på industrievent och konferenser oroar (38 procent), samt att uteblivna affärsresor innebär sämre kontroll på produktionen vilket kan leda till bristande kvalitet på varor och tjänster (21 procent).

”Att affärsresor är otroligt viktiga för många svenska företag är inget nytt och dessa siffror visar att det med största sannolikhet kommer att finnas en stark efterfrågan på affärsresor även post corona. Något som faktiskt är förvånande är att de som oroar sig mest för konsekvenserna av uteblivit resande är de yngre medarbetarna. Man skulle kunna tänka sig att dessa skulle klara omställningen till digitala möten bäst, men yngre medarbetare har även ett större behov av att bygga ett personligt nätverk, vilket kräver fysiska möten”, säger Dan Lillie, Nordenchef på SAP Concur, i en kommentar.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Bill Gates tror att affärsresor mer än halveras [DagensPS.se] »