Den amerikanske affärsmannen och investeraren Adam Neumann ska enligt uppgift vara tillbaka på banan. Denna gång med en helt ny startup värderad till 1 miljard dollar, motsvarande 10 miljarder kronor, rapporterar CNN.

ANNONS

Adam Neumann är entreprenören och investeraren som för tre år sedan hoppade av vd-posten för coworking-företaget WeWork och nu är aktuell med en nysatsning inom bostads- och fastighetsbranschen värd miljarder. Närmare bestämt då tio.

Företaget i fråga heter Flow och har som mål att revolutionera bostadsbranschen. Exakt hur är i skrivande stund oklart då Flow i nuläget endast består av en hemsida och en slogan som lyder ”Live life in flow”.

Går in med 350 miljoner dollar

Desto mer etablerat är samarbetet mellan Neumann och riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz som enligt uppgift gått in med 350 miljoner dollar i Flow.

En investering som Marc Andreessen medgrundaren i företaget med samma namn bekräftade i ett blogginlägg under måndagen. Dock utan att avslöja några ekonomiska detaljer. Desto mer hade Andreessen att säga om Adam Neumann som person och kreatör.

”Adam är en visionär ledare som revolutionerade den näst största tillgångsklassen i världen – kommersiella fastigheter – genom att föra gemenskap och varumärke till en bransch där ingendera existerade tidigare”.

”Gjort om kontorsupplevelsen”

Andreessen passade även på att kommentera Neumanns sorti från WeWork och den publicitet som följt affären.

”Adam, och historien om WeWork, har uttömmande krönikerats, analyserats och fiktionaliserats – ibland exakt. Trots all energi som lagts ner på att täcka berättelsen, är det ofta underskattat att endast en person i grunden har gjort om kontorsupplevelsen och lett ett paradigm-föränderligt globalt företag i processen: Adam Neumann”, skrev Andreessen.

ANNONS
ANNONS

Det var under 2019 som Neumann istället för en rekordnotering på börsen fick sparken från WeWork efter nio år som vd. Nu väntar finansvärlden med spänning på hur mycket flow denna startup kan tänkas generera i. Datum för lansering är satt till 2023, skriver CNN.

Läs även: Influencern Margaux Dietz skrotar sitt skönhetsmärke [Dagens PS]

Läs även: Här är Warren Buffetts nya börsfavorit [Dagens PS]