Dagens PS

Dogs – appen förbättrar hundlivet och skapar gemenskap

Dogs
Appen hjälper till med hundlivet. (Foto: Fotograferna Holmberg/TT)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 16 aug. 2022Publicerad: 16 aug. 2022

Dogs är en ny app som utvecklats för hundägare – och för deras hundar. Tanken är att Dogs ska förbättra hundlivet och livet som hundägare på flera sätt. Dagens PS har tagit del av företagets pressmeddelande

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pandemin medförde många förändringar i vår vardag – distansjobb, nya umgängesformer, ändrade shoppingvanor och framför allt; en friare och flexiblare tillvaro. Undersökningar har visat att den plötsliga friheten gjorde oss ensammare, samtidigt som nya intressen växte fram.

Ökad efterfråga på naturupplevelser skapade en plötslig efterfråga på hundar. I dagsläget inkluderar vart femte hushåll i Stockholm en eller flera hundar.

Att skaffa hund innebär ansvar, kanske mer än vad nyblivna hundägare inser. Det är framförallt den målgruppen Dogs riktar sig till.

Appens funktioner

Grundidén bakom appen är att den ska fungera både praktiskt och socialt. Från påminnelser om vaccinationer och veterinärbesök till att hitta hundvänliga platser och få kontakt med andra hundägare.

Dogs chattfunktion är en viktig del av konceptet, där hundägare kan dela bilder och filmklipp. Idén att kunna skapa kontakter och gemenskap kändes klockren, speciellt som det mest rör sig om utomhusaktiviteter. Hundägare kan texta varandra, dela råd och tips, ordna med träffar och promenader, samt mycket annat.

“Dogs blev ett naturligt komplement till vår hemsida. Först hjälper vi till att hitta en hund, och sedan ser vi till att hunden (och ägaren) lever ett lyckligt hundliv”, berättar Louise Livijn i företagets pressmeddelande

Läs även: Mindre distansarbete – då överges coronahundarna

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS