En man som spelat bort flera miljoner på Betssons sportspel har stämt koncernen och i dag inleds rättegången i Uppsala tingsrätt.

ANNONS

Spelkoncernen Betsson stäms på nästan fem miljoner kronor av en man som spelat bort miljonbelopp, i dag, måndag, börjar rättegången i Uppsala, det rapporterar Dagens Industri.

Känt till eller utnyttjat spelproblematiken

Mannen har stämt spelkoncernen och ett par av dess dotterbolag då han anser sig ha blivit manipulerad till att spela bort flera miljoner mellan 2016 och 2018.

Det som är centralt i målet är huruvida Betsson känt till mannens spelproblematik och om de i så fall gjort något åt den eller, som kärandesidan hävdar, i stället utnyttjat den.

Stämningsansökan nämner hur en ”vip-manager” på Betsson har lockat mannen med bonusar, resor och annat, för att få honom att spela bort mer.

Betsson hävdar att spelaren inte har upplyst dem om sin spelproblematik, men mannen menar att med tanke på hur mycket han spelade borde Betssons system ha fångat upp det.

Betssons vd vittnar i dag

Betssons vd Pontus Lindwall ska förhöras om koncernens spelansvarsrutiner, han vittnar på måndagseftermiddagen. Kärandesidan anser att mannens spel kan betraktas som resultatet av oskäliga avtal.

En av rättegångens åhörare är Per Holknekt, som driver ett mål mot Betssons konkurrent Unibet där han spelat bort flera miljoner.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Holknekt jämför Unibet med en crack-dealer [Dagens PS]