Odd Molly-grundaren avslöjar att han spelat bort 26 miljoner. Nu tar han strid mot speljätten.

ANNONS

Under åtta år omsatte den kände serieentreprenören, föreläsaren och grundare till börsnoterade klädbolaget Odd Molly, 55 miljoner kronor på spel bara hos Unibet.

I ett pressmeddelande berättar han att han förlorade omkring 26 miljoner kronor bara hos Unibet/Kindred Group, som för övrigt är börsnoterat och som Holknekt nu med hjälp av ombud tänker processa mot juridiskt.

”Vi har via djupa dataanalyser, baserade på utdrag via GDPR  (vissa känsliga uppgifter har Unibet/Kindred Group vägrat lämna ut), upptäckt en lång räcka kontrollbrister samt missförhållanden i hur Unibet/Kindred Group kisar för och utnyttjar sin kunds spelberoende, i vissa fall även tydliga indikationer på bristande kontroll kring bl a penningtvätt”, skriver Holknekt som inte gör någon hemlighet av att det var hans eget beslut att spela men att han samtidigt var oförmögen att lägga ner spelmissbruket av egen kraft.

VIP-kund hos Unibet – ”en crack-dealer”

”Varje gång jag försökte sluta, skickade dom mig en ny fix. Jag var en mycket lönsam tillika hårt spelberoende VIP-kund hos Unibet. Något dom givetvis har såväl sett som utnyttjat, med sina egna metoder.”

”Varje spel var mitt eget beslut, men som hårt spelberoende visste dom skickligt, likt en crack-dealer, precis hur dom skulle spela mig för att generera högsta möjliga vinst, åt ägarna, beredda att offra en människa.”

Han berättar om en man som begick självmord i spåren av sitt tunga spelberoende.

Själv stängde Per Holknekt av sig från alla former av spel för två år sedan och han för nu sin egen och den döde mannens talan, skriver han.

Unibet: Vi följer lagar och regler

”Den tystnad under vilken spelbolagen fått fortsätta orsaka finansiella katastrofer, skilsmässor och självmord. Med, oftast, barnen som de största förlorarna”, skriver Holknekt och förklarar att Unibet fått möjlighet att kommentera hans utspel men valt att tiga.

ANNONS
ANNONS

”Kindred Group följer de regler och lagar som sätts upp i de olika marknader vi verkar i. Branschen har de senaste åren utvecklas enormt och med den de tekniska förutsättningarna för att säkerställa kundens säkerhet och ge den möjlighet till ett hållbart spelande.  Kunskapen om spel och spelmissbruk idag är väldigt annorlunda mot vad den var för 15 år sedan, inte bara inom Kindred utan för hela branschen. Förutsättningarna har ändrats markant och med detta har vi nu ett helt annat sätt att följa våra kunder och kan mycket tidigare vidta åtgärder om det finns behov för det”, skriver Maria Angell-Dupont, external communications manager på Kindred Group, i ett mejl till Resumé.

36 bolag har han dragit igång

I ett hemma hos-reportage som magasinet Sköna Hem gjorde med Per Holknekt, som för övrigt startat hela 36 bolag under sin entreprenörsbana, berättar han om tiden som skateboardstjärna i Kalifornien som ung, om hur han kom i kontakt med alkohol och droger och under en period i livet var hemlös.

Han berättar också i reportaget, som publicerades i början av februari i år, om framgången med den dåvarande modesuccén Odd Molly när han blev snuskigt rik och hans dröm om att få ringa i börsklockan hade gått i uppfyllelse.