Snusåterförsäljaren växer snabbt och bland investerarna finns fastighetsmiljardären Erik Selin – nu ska bolaget noteras på First North.

ANNONS

”En börsnotering ger oss en krigskassa att använda för att accelerera tillväxten”, säger Haypp Groups vd Gavin O’Dowd till Di, som uppger att den snabbväxande snusåterförsäljaren har för avsikt att notera sina aktier på First North till en värdering på 1,9 miljarder kronor.

Haypp Group har sitt säte i Stockholm och säljer sina nikotinprodukter till konsumenter via internet.

Sverige och Norge är de stora marknaderna men i blickfånget finns även flera andra europeiska länder och även USA, framgår det.

Bolaget köper in nikotinprodukterna från olika tillverkare och man står även bakom svenska Snusbolaget.

Dessutom är Haypp Group enligt Di en stor återförsäljare till Zyn, som är bjässen Swedish Matchs tillväxtraket.

Vd: Explosionsartad tillväxt

Enligt den svenska snusåterförsäljarens vd Gavin O’Dowd ser framtiden oerhört ljus ut för branschen, han pratar om en ”explosionsartad” tillväxt.

Vid noteringen säljer ägarna en del av sina innehav i bolaget, som även gör en nyemission på 150 miljoner kronor.

Tunga investerare står bakom bolaget inför entrén på First North, bland andra har fastighetsmiljardären Erik Selin lovat att köpa aktier i Haypp Group för 66 miljoner kronor, berättar Dagens Industri.

”En del av pengarna kommer att användas för att stärka vår balansräkning och återbetala en del skulder. Vi kommer också att ha en kapacitet för förvärvsmöjligheter som uppkommer”, säger Gavin O’Dowd till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Ska omsätta 5 miljarder om fyra år

Däremot är Gavin O’Dowd förtegen om eventuella bolagsförvärv i dagsläget.

År 2025 är Haypp Groups mål att ha en omsättning på 5 miljarder kronor, och detta ska uppnås genom i första hand organisk tillväxt, deklarerar bolagets vd och betonar i artikeln vikten av att slå vakt om kunderna genom att erbjuda bra service.

Läs även: Snusjätten växer rekordsnabbt på nätet [Dagens PS]