”Tillväxtverket har satt många småföretag i knipa”, säger restaurangägaren Peter Fernström till DN.

ANNONS

Peter Fernström, som driver GC bar och lounge i Leksand, är en av tusentals företagare som överklagat Tillväxtverkets nej till stöd för korttidspermitteringar.

Han ansökte om permitteringsstöd för ungefär hälften av de anställda. Totalt omfattade permitteringarna 16 personer och ansökan gjordes i mitten av mars i fjol.

Stoppade alla utbetalningar

Redan inom en vecka fick han godkänt på ansökan, Men när en kontroll gjordes i september avslogs stödet för tre av de anställda och alla utbetalningar stoppades, även för de 13 medarbetare som var godkända enligt regelverket.

”Hade vi fått avslaget efter en eller två månader hade det känts okej, men nu är det frågan om flera hundra tusen som vi har betalt ut i hemmalön, om man lägger till arbetsgivaravgifter och allt. Och det är ju inga pengar som vi får tillbaka om vi får avslag”, säger Peter Fernström till Dagens Nyheter där han berättar att han haft tur som kunnat ta lån för att verksamheten ska gå runt, för många andra småföretag kan långbänken med stödet innebära slutet, menar han.

Men det är fortfarande osäkert om stödet som han själv ansökte om för över ett år sedan överhuvud taget betalas ut.

ANNONS
ANNONS

”Tänk om de skulle stoppa miljardutbetalningarna till Volvo för att de inte godkände stöden för enstaka anställda. Det hade aldrig hänt”, tillägger restaurangägaren i artikeln.

Läs även: Tillväxtverket ligger risigt till i rättsprocess [DagensPS.se] »