SKF satsar miljarder – fasar ut gas för att nå miljömål

Uppdaterad: 09 juni 2023Publicerad: 09 juni 2023
SKF satsar miljarder – fasar ut gas för att nå miljömål
Göteborgsbaserade SKF satsar miljarder för att nå miljömålen och följa Parisavtalet. Foto: TT

SKF miljardsatsar på att ställa om och nå miljömålen till år 2030. Den svenska kullagerkoncernen förbjuder investeringar i fossila bränslen.

ANNONS
ANNONS

Den svenska kullagerkoncernen SKF satsar tre miljarder kronor för att nå klimatmålen man satt upp till år 2030. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande på fredagen.

Stopp för fossilbränslen

SKF beslutar också att förbjuda investeringar i fossila bränslen, och man ska ersätta användning av fossilgas med förnybar energi eller godkända icke-fossila bränslen.

De tre miljarderna enbart användas för “att finansiera aktiviteter som minimerar växthusgasutsläpp” enligt pressmeddelandet.

SKF satsar miljarder – fasar ut gas för att nå miljömål Rickard Gustafson tog över vd-posten i SKF sommaren 2021. Foto: TT

ANNONS
ANNONS

SKF fasar ut fossilgasen

Ungefär 500 miljoner per år kommer att gå till att fasa ut användning av fossilgas och till energieffektivisering av SKF:s verksamheter världen runt, fram till slutet av 2028.

”Jag är mycket glad över att tillkännage detta nästa steg i vår strategi för utsläppsminimering och nettonollutsläpp”, säger vd:n och koncernchefen Rickard Gustafson i en kommentar.

Nå upp till miljömålen

“Detta är ytterligare ett exempel på vårt åtagande för att uppnå de mål som anges i Parisavtalet”, fortsätter han. “Vi följer detta åtagande, både genom åtgärder som dessa och genom alla våra olika engagemang och opinionsbildande aktiviteter.”

I dagsläget kommer mer än hälften av den el koncernen använder i verksamheten från förnybara energikällor enligt företaget.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Ny rapport: Världens storbolag struntar i miljöarbetet 

Läs även: Nya kraftledningar till Gotland 2031 – inte snabbt nog 

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS