Amazon har nu kommit till Sverige och många förväntar sig kanske billiga priser hos nätjätten. Men så är inte fallet. 

ANNONS

En prisanalys gjord av prisjämförelsesajten Pricerunner visar att varor på den amerikanska e-handelsbjässen i snitt hamnar på åtta procents högre priser – än de lägsta priserna som förekommer på den svenska marknaden, skriver SvD Näringsliv.

Amazon som annars är känt för sina låga priser har precis lanserats i Sverige, och då med en rad språkliga grodor, i direkt översättning till svenska – som Dagens PS rapporterade om, när sajten amazon.se lanserades under onsdagen. 

Pricerunner har jämfört 330 Amazon-produkter inom ett stort antal kategorier, som exempelvis kökstillbehör, hårprodukter, tv och eltandborstar, med andra svenska nätbutiker.

Andra billigare handelsplatser 

För fyra av tio varor finns det billigare handelsplatser, enligt Pricerunner. Och att shoppa vissa saker är mycket dyrare hos Amazon. Pricerunners vd Nicklas Storåkers säger att ”det går att hitta bra dealar på Amazon, just nu så hittar man till exempel bra dealar på leksaker och hörlurar”.

”Men Sverige har väldigt starka nätbutiker som går väldigt bra, då man kan inte förvänta sig att Amazon är billigast på allt,” säger han.

Men etableringen är alldeles ny och allt sker inte över en natt.

”Jag förväntar mig att svenska näthandlare anpassar sig för att möta den här konkurrensen och den nya prisbilden,” säger Nicklas Storåker och sammanfattar:

ANNONS
ANNONS

”Som alltid gäller det att jämföra prisbilder och villkor mellan olika butiker noggrant”.

Läs mer: Amazon har nu öppnat sin svenska shoppingsajt