Jämfört med augusti i fjol ökade antalet passagerare hos SAS med 52 procent i augusti år, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

Över en miljon passagerare flög med SAS i augusti och enligt flygbolaget ökade antalet passagerare med 52 procent i augusti år, jämfört med augusti förra året.

Efterfrågan har ökat, framgår det i pressmeddelandet.

Kapaciteten var marginellt lägre än förra månaden, men 65 procent högre än samma månad året innan.

Den totala kabinfaktorn för augusti slutade på 61 procent, vilket är i linje med juli, enligt flygbolaget.

Vd: ”Fortsätter att öppna linjer”

”Reserestriktioner kvarstår och alla på SAS gör allt vad vi kan för att det ska vara så enkelt som möjligt för våra kunder att resa. Vi fortsätter att öppna nya linjer när restriktioner och efterfrågan tillåter. Men det råder fortsatt stor osäkerhet kring utvecklingen av pandemin och detta påverkar hela flygbranschen negativt. Flexibilitet kommer att vara avgörande under återhämtningsfasen, för att snabbt kunna agera på förändringar i efterfrågan”, säger SAS nye vd Anko van der Werff i en kommentar.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS berättade för någon vecka sedan om flygbolagets utökade flyglinjenät, som nu uppges vara på samma nivå som före pandemin, men flygningarna är betydligt färre, enligt nyhetsbyrån TT.

”Vi täcker nu vårt nätverk men det är fortsatt en bit kvar till de nivåer som vi flyger i vanliga fall, det vill säga vilken kapacitet planen har och frekvensen på antalet flygningar”, sade Freja Annamatz, presschef på SAS.

Så gick det för Norwegian i augusti

Hos konkurrenten Norwegian ökade passagerartrafiken med mer än hos SAS i augusti, upp 168 procent, men antalet passagerare var färre, 790 000, totalt sett.

När det gäller kabinfaktorn, som mäter beläggningen på flygplanen, var den 72,6 procent i augusti hos det norska flygbolaget.

Det motsvarar en ökning med 10 procentenheter jämfört med förra året. Under juli var detta mått 74,4 procent.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Ny miljardförlust för SAS – men lägre än i fjol [Dagens PS]

Läs även: Nordea: Sälj SAS aktie – vinsten dröjer [Dagens PS]

Läs också: Ny miljardförlust för flygbolaget Norwegian [Dagens PS]