Se till att vara påläst och smart. Risken är annars att drömjobbet rinner dig ur händerna.

ANNONS

Ett brittiskt marknadsundersökningsföretag, Reboot Digital PR, har tagit reda på vilka frågor som jobbkandidater bävar mest inför på jobbintervjun och som får hjärtfrekvens och puls att stiga, skriver Ny Teknik med hänvisning till amerikanska tidskriften Forbes.

Frågor som löneanspråk, vad företaget sysslar med och varför du lämnar ditt nuvarande jobb är exempel på frågor som ger många tunghäfta.

Luckor i cv:et, vilka dina svagheter är och varför du ska bli anställd är andra frågor som kan göra många stumma. Och vad din nuvarande chef har att säga om dig.

Så ger du svar på tal

Men i artikeln finns förstås goda råd på hur du ska svara. När det gäller löneanspråk kan du ställa en motfråga – vad lönespannet ligger på i den aktuella yrkesrollen.

Ett annat tips är att förklara att du vet för lite om jobbet än för att göra löneanspråk. Be om att få återkomma.

På de andra frågorna kan du bland annat framhålla att du söker nya utmaningar, vad du är bra på – lyft fram dina styrkor – och vad du vill lära dig mer om.

ANNONS
ANNONS

Sammanfattningsvis är rekommendation att du snabbt fångar rekryterarens intresse med fem tunga argument varför just du är rätt person för jobbet.

Läs även: Tipsen för att lyckas med den digitala intervjun [DagensPS.se] »