Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna föreslår att krisstödet till företag som har tappat en stor del av sin omsättning ska förlängas och höjas.

ANNONS

Regeringen och samarbetspartierna har kommit överens om att utöka krisstödet till små och medelstora företag liksom enskilda näringsidkare, rapporterar SvD.

Förlängningen av krisstödet gäller retroaktivt från november till och med februari och ersättningsnivån höjs från 75 till 90 procent av de fasta kostnaderna.

Långvarig kris

”I det läge vi har nu med krögare, taxichaufförer och andra som har det oerhört tufft är detta ett viktigt stöd som gör skillnad”, säger Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna.

Det är dock inte enbart de tuffare restriktioner som gör stöd nödvändigt menar Rickard Nordin, Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson.

I stället pekar han på att företag har varit drabbade av pandemin i under en längre tid som en viktig del i beslutet att förlänga stödet.

ANNONS
ANNONS

”De här företagen har kämpat i snart ett år med vikande omsättning och kunder som inte vågar komma. Då börjar man äta på sina marginaler, och snart finns det inga kvar”, säger Rickard Nordin.

Läs mer: Stor skepsis mot nya pandemilagen