Coca-Cola och Red Bull Original. Ohotade favoriter. Åtminstone när det gäller vad vi dricker längs sommarvägarna och åtminstone enligt Circle K:s statistik. Och snart är Red Bull kung överallt…

ANNONS

Circle K har gått igenom sin svenska försäljningsstatistik för sommaren hittills.

Nu kan man, som en av de stora säljarna av kalla drycker, berätta hur svenskarnas dryckesvanor ser ut längs vägarna i sommar.

Coca-Cola och Red Bull Original är alltså de stora favoriterna. Faktum är att de är så stora favoriter att de tar de fyra första platserna på Circle K:s lista, eftersom de enda som kan konkurrera med dem är deras egna sockerfria alternativ.

Energidrycker regerar

Som femma på listan kommer sedan Pepsi Max, följd av ytterligare en Red Bull-variant.

”Energidryckerna är den i särklass största kategorin inom dryck och det syns inte minst när sommarvärmen slår till. Många vill åt energikicken och föredrar något kylt framför en kopp kaffe”, säger Stina Frisell, kategorichef hos CircleK.

”Kolsyrade läskedrycker kommer på en trygg andraplats bland kategorierna, men samtidigt ser vi ju att läsken vinner som enskild dryck med Coca-Cola som etta, men även där är ett skifte möjligen på gång och Red Bull har gått om i flera regioner”, tillägger Frisell.

Red Bull på G – utom hos dem på V

I Halland, Skåne, Stockholm, Södermanland och Västra Götaland har Red Bull tagit täten.

ANNONS
ANNONS

Sett till energidrycker kontra ”vanlig” kolsyrad läsk är det energivarianten som leder i hela landet – med Jämtland, Värmland, Västerbotten och Västernorrland som de undantagsregioner där det fortfarande dricks mest läsk.

De mest populära dryckerna hos Circle K i sommar
Coca-Cola (50 cl)
Red Bull Original (25 cl)
Coca-Cola Zero (50 cl)
Red Bull Sockerfri (25 cl)
Pepsi Max (50 cl)
Red Bull (355 ml)
Nocco Focus (33 cl)
Ramlösa Original (50 cl)
Nocco Summer 2022 (33 cl)
Powerade (50 cl)

Läs även: Ryska pengar fortsätter flöda i Formel 1 [Dagens PS]