ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Elon Musk förlorade största summan i historien

Uppdaterad: 03 jan. 2023Publicerad: 03 jan. 2023
Elon Musk
Det blev inget vidare år för Elon Musk. (Foto: TT)

Elon Musk var tidigare världens rikaste man, men förra året förlorade Teslagrundaren en hisnande summa på 200 miljarder dollar, vilket är den största summan som någon har förlorat genom historien.

ANNONS
ANNONS

2022 var inte direkt Elon Musks år. I november 2021 var Teslagrundarens förmögenhet 340 miljarder dollar, en summa som nu har dalat med 200 miljarder dollar och landat på 137 miljarder dollar enligt siffror från Bloomberg.

Musk har nu fått se sig omkörd av LVMH-chefen Bernard Arnault, som nu är världens rikaste, skriver CNN.

Elon Musk står bakom största tappet någonsin

Ett tapp på 200 miljarder dollar är inte vilket tapp som helst, det är det största någonsin, och kan till största delen förklaras med att Tesla-aktien kraschade under 2022.

Enbart förra månaden gick aktien ner med 37 procent och under hela året med 65 procent. Det är inte bara Teslas bilar som kunder blickar mot numera, eftersom det finns en uppsjö av elbilstillverkare på marknaden och Musks excentriska humör har knappast gjort saken bättre.

Rubrikerna har avlöst varandra under det gångna året, och många har handlat om Musks köp av Twitter för 44 miljarder dollar, vilket inte heller hjälpte hans personliga förmögenhet. Musk, som är Teslas största aktieägare sålde av aktier i bolaget för hela 23 miljarder dollar sedan Twitter-affären blev offentlig i april förra året.

ANNONS
ANNONS

Investerare blir nervösa

Alla de investerare som sitter på Tesla-aktier börjar bli riktigt nervösa hur Elon Musks beteende blir framöver och vill att han fokuserar på Tesla istället för Twitter. Musk, å sin sida, hävdar att han inte har missat ett enda Tesla-möte sedan han blev involverad i Twitter.

Att hans rykte fick sig en ordentlig törn under förra året råder det dock ingen tvekan om, och frågan är om han lyckas ta tillbaka förstaplatsen som världens rikaste igen.

Läs även: Tusentals miljarder borta: ”Sagan om Tesla slut”

Läs även: Pressat Tesla ger rabatter – köpare sviker

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS