Patreon, som hjälper kreatörer att sälja sitt arbete till online-prenumeranter stänger två kontor i Europa och minskar personalen med 17 procent.

ANNONS

Jack Conte, vd för Patreon Inc. skrev i ett uttalande på tisdagen att bolagets nedskärningar kommer påverka 80 anställda inom ekonomi, drift och andra avdelningar, samt att de kontor bolaget ska stängas ned finns i Dublin och Berlin, det rapporterar Bloomberg.

I tider av uppsägningar kan kommunikationen vara en utmaning.

Informerade personalen med mötesinbjudan

Jack Conte varnade personalen på Patreon i ett PM på tisdagsmorgonen, där berörd personal skulle se ett möte i sin kalender inom tio minuter.

”Om du inte får en sådan kalenderinbjudan inom 10 minuter efter att jag skickade detta meddelande, påverkas inte din roll av dagens förändring”, skrev han.

Bolaget planerar att hålla möten med kvarvarande personal för att de ska få ställa frågor.

Åtstramad riskkapitalmarknad

Patreons vd anger de senaste tio månadernas förändringar i teknikindustrin och ekonomin som anledning till neddragningarna. Det privatägda bolaget behöver klara av en åtstramad riskkapitalmarknad som gjort att väldigt många startupbolag har tvingats säga upp personal.

För cirka en vecka sedan sade Patreon även upp en handfull anställda i sitt säkerhetsteam, men i sitt PM skrev Jack Conte att de nedskärningarna beror på andra orsaker än dagens uppsägningar.

Global finansiering av startups minskar

Under de senaste två kvartalen minskade den globala finansieringen av startupbolag, jämfört med de två föregående kvartalen, detta enligt analysföretaget CB Insights.

ANNONS
ANNONS

Enligt Layoffs.fyi, som spårar nedskärningar i teknikbranschen, har fler än 600 teknikbolag offentligt aviserat personalnedskärningar, något som påverkar över 78 000 anställda. Även jättar som Apple och Alphabet har indikerat att de kommer minska ned antalet anställningar i år, det skriver Bloomberg.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Claes Hemberg: Techbolagen får sluta drömma [Dagens PS]