Hans hotellimperium höll på att rämna men när motgångarna var som störst hämtade Petter Stordalen inspiration från Apollo 13-misslyckandet.

ANNONS

Boken som den norske hotellkungen har skrivit och som släpps 19 april heter påpassligt ”Apollometoden”.

Där berättar Petter Stordalen om hur den misslyckade amerikanska rymdfärden 1970 med Apollo 13 – som ändå blev ett stolt och framgångsrikt ögonblick för NASA trots att rymdfärjan inte nådde månen som planerat – lärde honom att hantera covid-19-krisen.

Det blev en kraschlandning där hotellmagnaten var nära att förlora allt han byggt upp under pandemin.

”Vanligtvis möter vi en entusiastisk affärsman, men när pandemin når oss skälver marken under Petter Stordalens fötter. Hur han ska kunna rädda sina företag, men främst för hur han ska kunna rädda sina anställdas jobb. Det är en stark berättelse om kärleken till medarbetare som också ger handfasta råd om krishantering”, säger förläggaren Anders Sjöqvist i ett pressmeddelande inför utgivningen av Stordalens bok, som han skrivit tillsammans med den prisbelönte journalisten Eivind Sæther.

ANNONS
ANNONS

Stordalen visar att motgångar kan ge möjligheter och hur viktigt det är att ta fasta på det som fungerar trots misstag på vägen.

För Petter Stordalen blev spridningen av covid-19 våren 2020 och de kommande två åren den mest dramatiska tiden han upplevt i sitt liv.

Namn: Petter Stordalen

Ålder: fyller 60 år den 29 november i år

Yrke: norsk hotellmagnat, fastighetsutvecklare och filantrop

Förmögenhet: Cirka 12-13 miljarder kronor

ANNONS
ANNONS

Aktuell: med ny bok, ”Apollometoden”, som ges ut av Bazar förlag 19 april

Läs mer: Stordalen bygger lyxdestination i Falsterbo [Dagens PS]

Läs även: Petter Stordalen förlorade miljarder – storsatsar nu [Dagens PS]