Hotellkungen Petter Stordalen ser nu slutet på coronapandemin. ”Vi var förberedda på allt, men inte på ett virus från en jävla fladdermus”, säger han i en intervju med SvD. 

ANNONS

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen har förlorat stora pengar under coronakrisen då Nordic Choice Hotels ekat tomma, och flygplanen i Sunclass Airlines (som tillhör Ving) stått kvar på marken. Han köpte Ving i oktober 2019 – mindre än sex månader senare var det totalstopp i verksamheten.

I februari i år rapporterade den norska tidningen Dagens Næringsliv att han tvingats sälja av tillgångar i sina hotell- och resebolag till ett värde av 3,5 miljarder norska kronor – och dessutom blivit pantsatt hos banken DNB för 5,3 miljarder norska kronor, vilket också Dagens PS skrev om.

”Fanns inte i vår riskanalys”

Men nu storsatsar han återigen, personalen är på väg tillbaka och tränas upp för att vara redo för att gästerna återvänder.

”Jag lägger inte ett dugg av energi för att se tillbaka på det som varit. Vi var förberedda på allt, men inte på ett virus från en jävla fladdermus. Det fanns inte i vår riskanalys. Nu är jag är endast upptagen med att jag ska få tillbaka de anställda och fortsätta bygga bolaget. Det jag har tappat, ja, det har jag tappat”, säger Petter Stordalen i en intervju med Svenska Dagbladet.

Inte övervägt att sälja

Han har sålt både aktier och fastigheter för att lotsa sitt hotellimperium genom krisen, men det har aldrig varit någon riktig fara, enligt honom själv.

”Det har aldrig vid någon tidpunkt funnits någon bank eller någon annan som har varit bekymrade över att vi inte ska klara det här”, säger Petter Stordalen till SvD.

Tidningen frågar om han övervägt att sälja sitt innehav i Nordic Choice eller Ving under coronapandemin.

ANNONS
ANNONS

”Inte en jävla sekund”, svarar norrmannen.

Läs mer: Stordalen för första gången pantsatt