Nätläkaren Doktor.se tar in en halv miljard kronor i nytt kapital. Samtidigt siktar det digitala vårdbolaget på börsen i början av nästa år. 

ANNONS

Nätläkaren Doktor.se tar in drygt 500 miljoner kronor i en nyemission – vilket samtidigt har lett till att bolaget nu värderas till 5,5 miljarder kronor, en uppgång med över 200 procent på ett år.

”Arbetet med kapitalrundan gick otroligt snabbt, den blev kraftigt övertecknad väldigt tidigt. Givet intresset hade vi haft möjlighet att ta in mycket mer pengar”, säger Martin Lindman, vd för Doktor.se, till Di.

Doktor.se, är efter konkurrenten Kry, den största nätläkaren i Sverige med sina 900 000 användare.

Expandera till nya marknader

Nyemissionen ska få bolaget att expandera till nya marknader.

”Vi ska nu för första gången lansera internationellt i helt egen regi, i Tyskland till sommaren och i Storbritannien senare under 2021. Pengarna ska finansiera den expansionen, stärka organisationen och ge oss möjlighet att göra fler förvärv av både fysiska vårdcentraler och andra intressanta bolag”, säger Martin Lindman vidare.

ANNONS
ANNONS

Bolaget fick en skjuts genom pandemin och ökade omsättningen med nästan 120 procent till 750 Mkr i fjol.

”Vi har verkligen bevisat funktionen i vår modell under det senaste året, påskyndat av coronapandemin, och växer på alla fronter.”

Ska in på börsen

Samtidigt planerar nätmäklaren en notering under det första kvartalet 2022.

Digitala patientmöten ser ut att vara en trend som har kommit för att stanna, även efter pandemin, även fast Doktor.se vill kombinera tjänsten med fysiska vårdcentraler – där antalet enheter inom Sverige inom kort kommer uppgå till ett 15-tal.

”Vi har alltid pratat om att digifysisk vård är framtiden. För några år sedan var det inte särskilt hett, då skulle man som teknikentreprenör satsa på ai och maskininlärning, men nu har det blivit branschstandard,” säger Martin Lindman och klargör:

ANNONS
ANNONS

”Att vi hållit fast vid vår tro värdesätts av investerare, vi följer inte marknaden utan leder utvecklingen.”

Läs mer: Tvåsiffrig tillväxt för digital hälsovård